Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Queer USWA (Sloterplas)

September 2, 2023 @ 13:00 - 17:00

Free

Queer Urban Sports Week (USWA) | Sloterplas

Urban sporten zijn niet alleen opvallende en uitdagende sporten met een hechte community. De urban lifestyles zijn ontstaan doordat iedereen daar juist helemaal zichzelf wilde zijn. De urban sport communities staan voor inclusie! Er is niks beter dan om met mensen die je vertrouwt uitdagingen aan te gaan en je tricks te verbeteren, grotere sprongen te overwinnen en hogerop te klimmen. Daarom vind je dit jaar inline skate, rollerskate, freerun/parkour, 3×3 basketbal, BMX en calisthenics bij Meer en Vaart op de Queer USWA.

We houden safer space jams, waarbij de queer community alle allies uitnodigt om mee te trainen en iedereen mag meedoen, zolang we begrip voor elkaar kunnen hebben wordt het een groot feest! Eerder op de middag houden de sporten clinics voor kinderen. Dit doen we op het I amsterdam freerunpark en zetten daarnaast speciaal voor dit event een skatebaan en pumptrack neer.

Je vindt ons bij Meer en Vaart op de kade naast de Sloterplas bij het I Amsterdam Parkour park. Je hoeft je niet op te geven.

Datum: Zaterdag 2 september 2023
Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: I Amsterdam freerunpark, Sloterplas
Deelname: Gratis. Je hoeft je niet op te geven.

FREERUNNINGPARK SLOTERPARK

Sinds 11 juli 2016 zijn de letters van I Amsterdam gebruikt om één van de grootste freerun-parcoursen van Nederland te maken. De letters stonden eerst op het museumplein en waren eigenlijk al afgeschreven. Sportservice Amsterdam & Amsterdam Marketing hebben zich er intensief voor ingezet dat de objecten een tweede leven kregen. De letters moesten wel intensief bewerkt worden zodat ze lang mee kunnen. Stadsdeel Nieuw-West kwam naar voren als meest geschikte plek vanwege de ruimte, centrale locatie en de voorzieningen.

Route Amsterdam Parkour Park: Google Maps

Details

Date:
September 2, 2023
Time:
13:00 - 17:00
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://uswa.nl/sport/queer-uswa/

Organizer

Weave Parkour
Phone
+31638153797
Email
contact@weave-pk.nl
View Organizer Website

Venue

I amsterdam Parkour Park | Sloterpark
Cornelis Lelylaan
Amsterdam, 1068 Netherlands
+ Google Map