Meldpunt Discriminatie

Switchboard.nl
COC’s Switchboard is een anonieme, veilige plek waar iedereen informatie, steun of een luisterend oor kan vinden. Switchboard is van het COC voor en door de lhbti+ gemeenschap.

Discriminatie.nl
Je voelt je gediscrimineerd. Of je ziet dat een ander gediscrimineerd wordt. Wat doe je dan? Je kunt het negeren, maar voelt dat écht goed? Doe een melding tegen discriminatie.

TNN Meldpunt Discriminatie
Transgender personen hebben net zo veel recht op een leven zonder discriminatie als ieder ander, óók in de sport. Transgender Netwerk Nederland biedt ondersteuning bij het melden van discriminatie.
Wil je discriminatie melden, ga dan naar TNN Meldpunt Discriminatie

Veilig Thuis
Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Je krijgt als je belt een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn, die aandachtig naar je verhaal luistert. Deze medewerker zet samen met je alles op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt hij of zij samen met jou welke hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven. Bel 0800-2000 (gratis).

Het Juridisch Loket
Praat met bijvoorbeeld de vertrouwenspersoon op uw werk of met uw huisarts als u wordt gepest. Kunt u het probleem niet samen met uw werkgever oplossen? Stuur dan een klacht aan uw leidinggevende of de Arbeidsinspectie. Soms is aangifte bij de politie mogelijk.