Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Queer Fest (Urban) Sports

July 22, 2023 @ 14:00 - 17:00

Queer Pride and Sports creëert met Queer Fest een inclusieve omgeving waar mensen samenkomen en zichzelf kunnen zijn. Dit jaar staat het creëren van ‘safer-spaces’ centraal. We geloven in de kracht van eten, sport en muziek als bindende elementen die onze LHBTIQAP+ gemeenschappen versterken en vriendschappen smeden. Pride and Sports organiseert de Zaterdag zowel voor urban sports als ook reguliere sporten en activiteiten, begeleid door ervaringsdeskundigen. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of gewoon zin hebt om iets nieuws te proberen, bij ons kun je je hart ophalen. We bieden een breed scala aan sporten waar je actief aan kunt deelnemen. Of je nu hier bent om je passies te delen, nieuwe mensen te ontmoeten of gewoon een geweldige tijd te hebben, je bent van harte welkom!

Dit jaar staat het creëren van ‘safer-spaces’ centraal. Op het asfalt in de ‘Urban Sports Zone’ van het Museumplein laten we showcases zien van verschillende sporten Aan het begin van de middag zijn er workshops voor verschillende leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Daarna zijn er safe-space jams. We nodigen hier alle ‘allies’ in de urban community uit voor deze jams. Zo maken we een gezamenlijk statement dat de straat van iedereen is en de urban lifestyle inclusief sporten omarmt. Je wordt altijd begeleid door ervaringsdeskundigen die je met open armen verwelkomen.

Aanwezige Urban Sports:
skateboarden, 3×3 basketball, stepping, (bouldering), free-run, roller skate, breakdance, calisthenics

Op het gras van het Museumplein presenteren diverse Regenboog- sportverenigingen, -groepen en -collectieven zich met workshops aan de community en word je uitgenodigd deel te nemen en kennis te maken met diverse sporten.

Aanwezige Regenboog Sporten:
Rugby, tafeltennis, jeu de boules, latin dance, voetbal, zelfverdediging / krav maga, badminton pickleball, volleybal, fitness, (kick)boksen, handbal

Kom langs, beweeg mee, doe mee en ontdek de energie en verbondenheid die Queer Pride and Sports te bieden heeft.

Creating Safer-Spaces is a TEAM effort!

Venue

Museumplein
Museumplein
Amsterdam, Noord-Holland 1079 RA Netherlands
+ Google Map