Willem II hijst vlag voor Coming Out Day

Willem II hijst vlag voor Coming Out Day

 Bron: Willem II
Datum: 11 oktober 2020

Willem II
Martin van Geel hijst regenboog vlag

De club is van én voor iedereen

Vandaag, 11 oktober, is het Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het ‘uit de kast komen’, oftewel de coming-out. Een veel gebruikt symbool op Coming Out Day is de regenboogvlag. Algemeen directeur van Willem II, Martin van Geel, hees zo’n vlag in het Koning Willem II stadion.

De regenboogvlag staat voor diversiteit: dat iedereen gelijk is, ertoe doet en erbij hoort. De vlag is bovenal een symbool van liefde en acceptatie van de mens zoals hij is. Deze waarden sluiten naadloos aan op de waarden en normen van Willem II. Hier wordt iedereen geaccepteerd. De club is van én voor iedereen. Om deze reden werd ook bij Willem II de regenboogvlag gehesen.

Lees het hele artikel

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more