Werkbezoek aan Netzo Volleyball en MotorSportclub Amsterdam

Werkbezoek aan Netzo Volleyball en MotorSportclub Amsterdam

2 maart 2020

Deze maand heeft het bestuur van Stichting Pride and Sports een bezoek gebracht aan Netzo Volleyball en Motorsportclub Amsterdam (MSA).

Netzo


Volleyball vereniging Netzo is opgericht in de jaren 80. Al meer dan 30 jaar staat Netzo symbool voor openheid, inclusiviteit en diversiteit in Amsterdam. De vereniging is in de loop gegroeid geëvolueerd en heeft momenteel meer dan 100 actieve leden. De leden komen uit meer dan 25 verschillende landen en zijn man, vrouw, transgender, jong, oud en van elke seksuele geaardheid. De naam Net Zo geeft letterlijk aan waar de vereniging voor staat, namelijk dat iedereen gelijk en welkom is.

Teams van Netzo nemen actief deel aan regionale en internationale competities. Netzo is breed vertegenwoordigd bij NeVoBo in de regio Amsterdam. Hier wordt gestreden met 8 teams waarvan 1 damesteam en 7 herenteams. Dat maakt Netzo de grootste volleybalclub van NeVoBo in regio Amsterdam!

Daarnaast nemen Netzo-teams ook deel aan de jaarlijkse BeNeLux ‘homocompetitie”. Hier strijden de teams op verschillende niveau mee om de prijzen.

Voor meer informatie ga naar www.netzo-amsterdam.nl.

MotorSportclub Amsterdam (MSA)

MotorSportclub Amsterdam


MSA bestaat dit jaar 50 jaar en viert dit op 31 oktober met een gala diner.

MSA, opgericht in 1970, is een gay-vriendenclub die met elkaar leuke evenementen organiseert en waarvan motorrijden een belangrijk onderdeel is. Elke eerste zondag van de maand is er een clubavond in de Schreierstoren (Prins Hendrikkade 94/95) te Amsterdam, vanaf 20.00 uur.

Er wordt niet met verplichtingen gewerkt en je hoeft niet per se lid te zijn om de clubavonden te bezoeken of aan evenementen deel te nemen. Zelfs het hebben van een motor of motorrijbewijs is niet verplicht. Wanneer je je bij MSA thuis voelt, kun je al lid worden. Schroom niet om, tijdens een clubavond, één van de leden aan te spreken als je meer wilt weten.

MSA is samen met 34 andere clubs in Europa lid van de European Confederation of Motorcycle Clubs (ECMC). Al deze clubs organiseren motorevenementen en andere activiteiten die gericht zijn op homomannen met een interesse in motoren en die een fetisj hebben voor leer, rubber en uniformen. De rol van de ECMC is het coördineren van de internationale activiteiten van de deelnemende clubs en het waarborgen van de cohesie en continuïteit van de gemeenschap.

Voor meer informatie ga naar www.msamsterdam.nl

Misschien vind je dit ook interessant…