Symposium Diversiteit in de Sport

Symposium Diversiteit in de Sport

Bron: NOC*NSF
Datum: 14 januari 2021

Symposium Diversiteit in de Sport

Diversiteit in de sport start met aandacht en educatie

Op 14 januari vond de eerste editie van het Symposium Diversiteit en Inclusie plaats. In totaal deden 165 deelnemers mee met de online sessies en workshops. Onder de deelnemers waren veel medewerkers van sportbonden, maar ook professionals van onder andere sportbedrijven en gemeenten. Een terugblik op het symposium en de lessen over diversiteit en inclusie die tijdens de sessies naar voren kwamen.
Meerdere interessante sprekers kregen het woord. Vanuit hun eigen expertise of persoonlijke ervaring lichtten ze diversiteit en inclusie toe, waarbij één ding snel duidelijk werd: een inclusieve sportwereld ontstaat niet binnen een paar dagen of maanden en vergt aandacht, tijd, begrip en bovenal educatie.

“We kunnen de impact van onze eigen, onbewuste, vooroordelen doorbreken door bijvoorbeeld trainingsprogramma’s of maatregelen. Zo kunnen we verder bouwen aan een inclusieve sportomgeving.”

Lees het hele artikel en bekijk de video.

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more