Stichting Pride and Sports wint Philips Support Card Canal Parade 2020

  Tijdens de loting voor de Canal Parade 2020 zomer ontving Stichting Pride and Sports de support card van Philips ter waarde van €10.000. Deze support card stelt Stichting Pride and Sports in staat om dit jaar met een eigen boot mee te varen met de Canal Parade. We zijn Philips heel erg dankbaar, omdat Pride and Sports op deze manier de zichtbaarheid van LHBTIQ+ sporters en de noodzaak van een veilig sportklimaat voor iedereen zichtbaar kan maken.

Quint van Twist

Quint van Twist, Coordinator and Project Lead Employee Networks within the Global Inclusion & Diversity Team bij Philips, zegt hierover het volgende:

“In ons vijfde jaar als trotse sponsor van Pride Amsterdam willen we bij Philips graag iets terugdoen voor de LGBT + -gemeenschap en hebben we besloten om onze boot te doneren aan een LGBT + -stichting of -vereniging om hen in staat te stellen deel te nemen aan de Canal Parade, door middel van de ondersteuningskaart.
Nathalie Nijhuis-Lam en ik hebben vandaag tijdens het Pride kick-off event een cheque van € 10.000 uitgereikt aan Stichting Pride and Sports, die LHBT + -mensen in de sport bij elkaar brengt en zichtbaar maakt. Ze werken ook samen met de reguliere sportverenigingen, die werken aan het creëren van een veilige (re) sportomgeving voor hun LGBT + leden, met als doel het accepteren en gelijkstellen van de LGBT + gemeenschap in de sportwereld. Een heel mooi doel waar we volledig achter staan. Iedereen moet volledig zichzelf kunnen zijn in het leven, en dus ook in de sport. We gaan dit jaar op 1 augustus de krachten bundelen met veel collega’s van de grachten om hun boot en alle andere boten aan te moedigen.”

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more