Ruim 800 Duitse voetballers in actie tegen homofobie

Ruim 800 Duitse voetballers in actie tegen homofobie

Bron: RTL Nieuws

Datum: 20 februari 2021

Angst om carrière in gevaar te brengen

Meer dan 800 voetballers hebben zich aangesloten bij een campagne tegen homofobie van een Duits voetbalmagazine. Onder hen zijn meerdere spelers uit de Bundesliga. Het is de tweede keer deze maand dat een grote groep bekende Duitsers opstaat voor meer acceptatie van de LHTBI-gemeenschap.

Jullie kunnen op ons rekenen! Dat is de slogan van de campagne van het Duitse voetbalmagazine 11Freunde. Een slogan die wordt ondersteund door meer dan 800 mannelijke en vrouwelijke voetballers uit verschillende Duitse competities.

In een verklaring van international en Wolfsburg-aanvoerder Alexandra Popp, die ook door andere voetballers wordt onderschreven, staat: “Zelfs in 2021 is er nog geen actieve, homoseksuele Duitse voetballer bij de mannen. De angst om aangevallen of buitengesloten te worden of om je carrière in gevaar te brengen is blijkbaar zo groot dat homoseksuele voetballers het gevoel hebben hun seksuele voorkeur te moeten verbergen.”

Lees het hele artikel

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more