Queer Gym: De eerste Nederlandse sportclub gericht op non normatieve lijven

Queer Gym: De eerste Nederlandse sportclub gericht op non normatieve lijven

Bron: Queer Gym

24 mei 2021

Queer Gym

A safe fitness space for all the beautiful queer bodies in Rotterdam e.o.

Queer Gym Rotterdam is opgericht door Romy Rockx (hij/hem, die/diens) en voorlopig nog gevestigd in de kleedkamer van een oude basisschool gymzaal in Rotterdam.

Wat is Queer?
Queer is een paraplu term voor iedereen die zich niet thuis voelt in de bestaande hokjes: een anti-hokje. Dit kan o.a. gaan over gender, seksualiteit, fysieke/mentale beperkingen, choonheidsidealen, identiteitsherkenning (huidskleur) en lichaamsgewicht/vorm. Daardoor kan de drempel om naar een reguliere sportles te gaan erg hoog zijn.

Voor wie is Queer gym?
Queer Gym is voor iedereen die in een veilige setting wilt trainen om het plezier en vertrouwen (terug) te vinden in je lijf en in bewegen. Queer Gym is voor alsnog gevestigd in een gedeelde sportgymzaal in Rotterdam. Voordat je het weet sta je in een diepe squat of doe je met volle overgave een hip thrust. Niet voor die platte buik, maar om kracht en vertrouwen (terug) te vinden in je lijf.

Romy Rockx
“Tijdens de prille dagen van mijn transitie had ik het geluk dat ik in de thuisgym van mijn schoonbroer mocht trainen. Daar leerde ik mijn nieuwe lichaam kennen, zonder na te denken over hoe anderen ernaar keken; of waar ik me om moest kleden. Een veilige plek om te sporten wil iedereen, maar dat is er nog niet voor ons allemaal. Ik heb 10 jaar ervaring als theaterdocent en voeg daar nu een personal trainer opleiding aan toe. Mijn liefde voor de kracht van het menselijk lichaam; fysiek en mentaal zorgen ervoor dat ik dit werk doe.”

Vooruitzicht
Romy: “Vanuit hier wil ik een community op gaan bouwen die zich kan vestigen in een permanente ruimte waar je kan komen sporten wanneer je wilt. Voor nu is het op afspraak of als onderdeel van een personal trainer programma.”

www.queergym.nl
queergym@gmail.com

Misschien vind je dit ook interessant…