Pride and Sports ondertekent Regenboog Veiligheidsalliantie Amsterdam

Pride and Sports ondertekent de Regenboog Veiligheidsalliantie – 30 juni 2021

Bron: Pride and Sports

Datum: 30 juni 2021

Gemeente Amsterdam - Ondertekening Regenboog Veiligheidsalliantie

De handtekening is gezet!

Samen met meerdere vertegenwoordigers van de Amsterdamse regenbooggemeenschap heeft Pride and Sports de Regenboog Veiligheidsalliantie (RVA) ondertekend.

In Amsterdam ben je vrij om te zijn wie je wilt zijn en om te houden van wie je wilt houden. Om jezelf te kunnen zijn, is het gevoel van veiligheid nodig. LHBTIQ+ personen hebben in Amsterdam echter te maken met intimidatie, geweld en discriminatie. Dat is onacceptabel en hierdoor staat het recht om in vrijheid jezelf te zijn in onze stad onder druk.

Het is het doel van de RVA om de veiligheid van de regenbooggemeenschap in Amsterdam te vergroten. De samenwerking is tot stand gekomen tussen 27 LHBTIQ+ organisaties, de gemeente Amsterdam en de politie. Ook heeft de veiligheidsalliantie bijvoorbeeld als taak om het fysieke en verbale geweld tegen LHBTIQ+ personen in Amsterdam tegen te gaan. Een mooi en belangrijk besluit!

Alle deelnemende partijen:, Alle Kleuren Oost, Beards of Berlin, COC Amsterdam, Colourful Pride, Emancipator, Fairspace, Fite Qlub, Gaykrant, #ikbenhetzat, LGBT Youth Initiative, Meldpunt Discriminatie (MDRA), OndersteBoven, Pink Marrakech, Pride Amsterdam, Pride and Sports, Queer Currents, Queer Horecaoverleg, Queer is not a Manifesto, Regenboogloket, Roze in Blauw Amsterdam, Roze Links, Sex Matters, Stop Straatintimidatie, Tijgertje LHBTI Krav Maga, Trans Amsterdam, Trans United Europe, Women & Pride, burgemeester Femke Halsema, wethouder Rutger Groot Wassink, Hoofd Operaties Politie Amsterdam Pim Jansonius.

Download hier het bericht over de ondertekening van de Gemeente Amsterdam.

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more