NOC*NSF lanceert richtlijn gender- en seksediverse personen

NOC*NSF lanceert richtlijn gender- en seksediverse personen

Bron: NOC*NSF

15 maart 2021

NOCNSF - Richtlijn gender- en seksediverse personen

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen in de sport

Helaas is dit voor veel gender- en seksediverse personen nog niet het geval. Hoe kun je je als sportbestuurder effectief inzetten voor een meer inclusieve sportomgeving?

Vaak maken kleine, praktische ingrepen al een verschil. In dat kader heeft NOC*NSF de Richtlijn Gender- en seksediverse personen in de sport gepubliceerd. Naast het creëren van bewustzijn voorziet deze richtlijn sportaanbieders van de juiste kennis, ervaring en standpunten zodat zij een inclusieve en sociaal veilige sportclub in de praktijk kunnen brengen.

De richtlijn is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van gender- en seksediverse personen, bonden en verenigingen, advies van belangenorganisaties en wetenschappelijk onderzoek en wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.

Het uitgangspunt is dat sport van en voor iedereen is. Ieder mens heeft recht op een gelijkwaardige en respectvolle behandeling en moet een gelijke kans krijgen om van de voordelen die sport te bieden heeft te kunnen genieten. Zaken als uitsluiting, transfobie, interseksefobie en discriminatie horen daar niet bij.

Lees hier het  nieuwsitem van NOC*NSF
Download hier de Richtlijn Gender- en seksediverse personen (PDF)

Misschien vind je dit ook interessant…