Nieuwjaarsborrel TransAmsterdam

Het bestuur van Stichting Pride and Sports was aanwezig bij de nieuwjaarsborrel van Stichting TransAmsterdam. Daar gaf bestuur Stichting Pride and Sports aan dat zij komende tijd extra aandacht wil schenken aan genderdiversiteit in de sport.

Het bestuur van Stichting Pride and Sports wil de komende tijd nadrukkelijk meer tijd en aandacht schenken aan genderdiversiteit in de sport.

TransAmsterdam

TransAmsterdam, opgericht in 2015, is een transgender-organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle.

De organisatie heeft als doel om de zichtbaarheid van transgender personen te vergroten en de beeldvorming over transgenders verbeteren.

TransAmsterdam doet dit door het bieden van een podium aan de doelgroep en het organiseren van verschillende activiteiten, zoals festivals, kunst- en culturele evenementen, workshops, trainingen en themabijeenkomsten voor en door transgender personen.

TransAmsterdam wil een brug slaan tussen verschillende groepen binnen de transgendergemeenschap en tussen de transgemeenschap en de rest van de samenleving.

Door positieve zichtbaarheid van transgender personen te stimuleren, bevordert TransAmsterdam de emancipatie en empowerment van transgender personen in Amsterdam, Nederland en daarbuiten. Via kunst en cultuur laat TransAmsterdam zien dat transgender personen meer zijn dan hun gender.

Voor meer informatie ga naar www.transamsterdam.nl

Misschien vind je dit ook interessant…