KNRB vaart mee in Canal Parade 2018

KNRB vaart mee in Canal Parade 2018

3 augustus 2018

Canal Parade

Bron: Hart van Nederland

Roeibond vaart als enige officiële sportbond mee tijdens de Gay Pride

Het wordt zaterdag langs de Amsterdamse grachten weer vechten voor een plekkie! De Gay Pride Amsterdam, met als hoogtepunt de Canal Parade. Op de 80 uitbundig uitgedoste dekschuiten van de LHBT community kan het feest weer los barsten.

Toch wil nog lang niet iedere organisatie zich ermee vereenzelvigen! Er bestaan ook nog altijd taboe’s tijdens dit feest. Zo zijn de sportboten met vier stuks schaars vertegenwoordigd tijdens de parade. Van de 76 sportbonden die zijn aangesloten bij NOC*NSF is de KNRB (roeibond) de enige sportbond die akkoord is om hun logo/naam zichtbaar te maken tijdens de parade.

De KNRB vaart met hun roeihelden mee om de internationale acceptatie binnen de roeisport te bevorderen. De verbinding die Pride Amsterdam gezamenlijk met de roeibond dit jaar wil maken, is om andere sporten/sportbonden te laten zien en te inspireren dat het kan, niet eng is en dat LHBT-ers (Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender) er mogen zijn.

De Canal Parade begint morgen om 12:30 uur. De stoet begint bij het Scheepsvaartmuseum en gaat via een klein stukje Amstel door de Prinsengracht om rond 17:00 uur te eindigden bij de Eenhoornsluis.

Bekijk hier het filmpje van Hart van Nederland

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more