Homo discriminatie nog schrijnend actueel in het professionele mannenvoetbal

Homo discriminatie nog schrijnend actueel in het professionele mannenvoetbal

Bron: NOS

Datum: 5 juni 2021

Homoseksualiteit in betaald mannenvoetbal

Hoge drempel om uit de kast te komen

Er is nog steeds een hoge drempel om uit de kast komen als je actief bent in de professionele voetbalwereld. Dat blijkt uit een interview van de NOS-podcast De Schaduwspits met iemand die op dat hoogste niveau actief is. Maar ook in het amateurvoetbal durven homoseksuele jongens soms niet uit de kast te komen op de club. Dat blijkt uit een rondvraag van NOS Stories en uit gesprekken met verschillende jongeren.

“Ik heb er ook wel eens over nagedacht om tegen mijn team te zeggen: ‘jongens, ik ben gay’. Maar altijd als ik erover nadacht, dan werd ik echt, echt bang. Dat ik dacht: ‘wat gaat er dan gebeuren?’. Ik stond dan echt te trillen, maar het kan gewoon niet.” De 18-jarige David (niet zijn echte naam), kwam twee jaar geleden uit de kast bij zijn omgeving, maar niet bij zijn voetbalteam.

Lees hier het hele artikel en bekijk de video.

Lees hier het NOS-artikel over Podcast de Schaduwspits

Luister hier de Podcast de Schaduwspits

Lees hier het artikel ‘Homoseksualiteit in betaald mannenvoetbal volgens profvoetballers onvoldoende geaccepteerd‘ van het Mulier Instituut naar aanleiding van het rapport ‘Homo-acceptatie in het betaald mannenvoetbal’.

Misschien vind je dit ook interessant…