Gemeente Amsterdam publiceert ‘Agenda Sport en Bewegen 2019-2020

Gemeente Amsterdam publiceert ‘Agenda Sport en Bewegen 2019-2020’

19 november 2019

Gemeente Amsterdam publiceert Agenda Sport en Bewegen 2019-2020'

Op 19 november heeft de gemeente Amsterdam de ‘Agenda Sport en Bewegen 2019-2020’ gepubliceerd.

Sporten moet veilig zijn voor iedereen in Amsterdam. In de ‘Agenda Sporten en Bewegen 2019-2022′ geeft de gemeente aan dat Amsterdam streeft naar een inclusief sportklimaat.

Iedere Amsterdammer moet zich welkom voelen in de sport, wat zijn of haar afkomst, cultuur of geaardheid ook is. Met programma’s en trainingen wordt ongewenst gedrag tijdens het sporten tegengegaan, met speciale aandacht voor de LHBTIQ+ doelgroep.
Er komt een Amsterdams Sportakkoord waarin met sportaanbieders, sportbonden, NOC*NSF, kennisinstellingen en andere partners een programma wordt uitgevoerd dat de kwaliteit van sport verbetert.

Toelichting op de Agenda Sport en Bewegen 2019-2020

Download  de Agenda Sport en Bewegen 2019-2020

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more