Gelijkspel: deze queer mensen eisen voor zichzelf een plek op binnen de sportwereld

De sportwereld voelt niet altijd als een veilige plek voor de regenbooggemeenschap. @philipsbenelux geeft dit jaar hun pride-boot aan stichting @prideandsports om deze organisatie zo extra zichtbaarheid te geven. @winqnl sprak met tien queer mensen die voor zichzelf een plek opeisen in de sportwereld. Ze lieten ontwerperscollectief
@reconstruct.collective elf outfits ontwerpen die tijdens de Canal Parade door de deelnemers gedragen zullen worden. De outfits vertegenwoordigen elk een kleur van de progress Pride-vlag, en in veel outfits is een element van het PSV-voetbaltenue verwerkt. In de foto’s in deze serie dragen de geportretteerden een aantal van de ontwerpen. “Ik wil laten zien dat er wél ruimte voor ons is.”
 
 
 
 
 
 

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more