Gay Sport Nijmegen organiseert Pink Summer Sports op 16 + 17 oktober 2021

Gay Sport Nijmegen organiseert Pink Summer Sports op 16 + 17 oktober

Bron: Gay Sport Nijmegen
Datum: 7 juli 2021

Gay Sport Nijmegen

Gay Sport Nijmegen (GSN) organiseert vol goede moed op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021 het (internationale) Pink Summer Sports toernooi. Met op zondag een blok culturele activiteiten en een lang uitgestelde borrel.

Zwemmers kunnen het op zaterdag 16 oktober tegen elkaar opnemen tijdens de Nederlandse Gay Zwemkampioenschappen 2021 (ovb). Er staan in het Nijmeegse Erica Terpstrabad (25 meter verschillende afstanden op het programma. Verder is er zaterdag 16 oktober een badminton-, beachvolleybal- en voetbaltoernooi en zijn er, in samenwerking met  Run2Day Nijmegen, hardloopwedstrijden over 5 en 10 kilometer door de mooie Ooij-polder bij Nijmegen. Traditioneel wordt de zaterdag afgesloten met een maaltijd en een feest.

De volgende dag kun je er in Nijmegen vol in gaan tijdens een geplande rugby-clinic. Dat heb je altijd al eens willen doen en het is bovendien een goede voorbereiding voor dit sportonderdeel op de EuroGames 2022 in Nijmegen (www.eurogames2022.eu). Of train op zondag 17 oktober een keer mee met GSN Spetters.

Wil je het liever wat rustiger aan doen, dan kun je op zondag meewandelen langs de geschiedenis van roze Nijmegen tijdens het Roze Ommetje. Aansluitend kun je een roze film bekijken in filmhuis Lux. De zondag sluiten we af met een borrel in Lux en blikken we alvast vooruit op EuroGames 2022 in Nijmegen.

Door het succes met het Pink Summer Sports toernooi in voorgaande jaren is Nijmegen erin geslaagd de EuroGames 2022 naar Nijmegen te halen.

Gay Sport Nijmegen wil via sport LHBT+ emancipatie stimuleren, een veilig en positief sportklimaat creëren en de integratie van LHBT+ gemeenschap bevorderen. Iedereen die daaraan wil bijdragen is welkom.

Uiteraard gaat het Pink Summer Sports toernooi alleen door als dit mogelijk en verantwoord is binnen de dan geldende landelijke coronamaatregelen. Aanvullende informatie over het toernooi volgt op www.gaysportnijmegen.nl

Bekijk hier de after movie van Pink Summer Sports 2018.

Misschien vind je dit ook interessant…