Loading Events

« All Events

Pride Run 2024

July 21 @ 13:00 - 17:00

EUR20,00

Beleef het meest bruisende en kleurrijke loopevenement van Amsterdam! Op zondagmiddag 21 juli vieren we de 25e editie van de Amsterdam Pride Run in het prachtige Amsterdam Oost. Dit fantastische evenement is een stralend onderdeel van de Queer & Pride Amsterdam activiteiten.

Dit jaar vieren we niet alleen de Pride Run, maar ook de 25e verjaardag van Rainbow Athletics Amsterdam (voorheen Dutch Gay & Lesbian Athletics). We beloven een dag vol plezier, saamhorigheid en inclusiviteit. Naast de iconische loop, organiseren we voor het eerst samen met Atletiekvereniging23 verschillende atletiekonderdelen op de zondagmorgen.

Rainbow Athletics Amsterdam nodigt iedereen uit die de waarden van gelijkwaardigheid, antidiscriminatie en internationale solidariteit omarmt. De Pride Run staat voor diversiteit en inclusiviteit in al haar vormen en kleuren, binnen en buiten de LHBTQIAP+ gemeenschap.

Rainbow Pride Run Afstanden
Kies uit 5 km, 10 km of 15 km hardlopen. Voor de 15 km is inschrijving mogelijk als je deze binnen 1 uur en 30 minuten kunt volbrengen! Ook wandelaars zijn welkom op een speciaal 5 km wandelparcours. Breng familie en vrienden mee naar dit kleurrijke festijn. De drie besten per categorie winnen een prijs, mits er minimaal 3 deelnemers per categorie zijn. De start begint met 15 km om 15.00 uur en ook het clubkampioenschap van Rainbow Athletics Amsterdam vindt die dag plaats.

Parcours en Locatie
De loop voert je door het schilderachtige Flevopark en langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Start en finish zijn bij het gezellige Café Restaurant Polder, Science Park 201, 1098 XH Amsterdam, waar lopers iedere 5 km langs komen.

Inschrijven
Schrijf je in via https://www.rainbowathletics.amsterdam/pride-run.html
De categorieën zijn: vrouwen, mannen en queer. Er is ook een business loop voor bedrijven. Dus als je als bedrijf inclusiviteit wilt tonen, dan ben je als bedrijf er zeker bij.

De prijsuitreiking wordt een uitbundig feestje met een DJ en een BBQ, startend om 17.00 uur.
Trek je meest kleurrijke outfit aan, want de meest kleurrijke loper wint de felbegeerde Rainbow Pride Run trofee. Graag vooraf aanmelden voor de BBQ.

Amsterdam Queer & Pride Track & Field
Primeur is dat we samen met AV’23 ook een baanatletiek evenement organiseren. Iedereen is natuurlijk daar ook welkom, zowel wedstrijdatleten als recreanten.
Het Track & Field evenement vindt plaats in de ochtend zodat je ook eventueel daarna mee kunt doen aan de Amsterdam Queer & Pride Run.

Het programma bestaat uit 4 losse onderdelen en een meerkamp: 100m hardlopen, verspringen, kogelstoten en 1500m hardlopen. Doe mee aan één of meerdere onderdelen of aan de meerkamp. Hier zijn de categorieën: senioren en masters; vrouwen, mannen en queer.

Word Vrijwilliger!
We hebben veel vrijwilligers nodig om de Amsterdam Pride Run soepel te laten verlopen. Van wegwijzen tot aanmoedigen, bij de inschrijftafel, het start- en finishgebied versieren en medailles uitreiken – er is genoeg te doen en het is vooral heel leuk en gezellig.

Samen maken we er een onvergetelijk feestje van om het 25-jarig bestaan te vieren.
Alle informatie is ook te vinden op de website van Rainbow Athletics Amsterdam.

Namens de Amsterdam Queer & Pride Run Commissie
Rob, Jeroen, Jeroen, Anne en Annet

E-mail : amsterdampriderun2024@gmail.com
Website : https://www.rainbowathletics.amsterdam/pride-run.html

Details

Date:
July 21
Time:
13:00 - 17:00
Cost:
EUR20,00
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
https://www.rainbowathletics.amsterdam/pride-run.html

Organizer

Rainbow Athletics Amsterdam
Phone
+31651042408
Email
rainbow.athletics.amsterdam@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Café Restaurant Polder
Science Park 201
Amsterdam, Noord-Holland 1098 XH Netherlands
+ Google Map
Phone
+31204634303
View Venue Website