DEMI SCHUURS

Demi Schuurs behoort tot de beste dubbelspeelsters in het wereldwijde tennis. De Limburgse won al twaalf titels op de WTA Tour, de Champions League van het mondiale vrouwentennis. De Ajax-voetballer Perr Schuurs is haar broer.


DEMI SCHUURS IN BALANS IN MAASTRICHT

Bron: 1Limburg
Tekst: Kim Langeslag
Foto: Ermindo Armino
Datum: 4 maart 2021

Tennisster Demi Schuurs reist de hele wereld over, van toernooi naar toernooi. De 27-jarige tennisster is dubbelspecialist en speelde in februari de halve finale van de Australian Open. Haar vriendin Carmen is het gewend dat haar vriendin vaak van huis is. Het stel woont sinds een half jaar samen in een appartement in Maastricht. “Ik kan inmiddels in Maastricht rondrijden zonder navigatie.”

Thuis
Schuurs straalt naast haar vriendin Carmen. “Ik ben laatst ook tussen twee toernooien gauw 40 uur naar huis gekomen. Ik ben een familiemens, het geeft mij positieve energie.” Ook besloot de dubbelspeelster om het toernooi van Neurenberg te laten schieten om deze week thuis te kunnen zijn. “Dit is nieuw voor mij. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Ik ben normaal nooit een week vóór een Grand Slam thuis. Maar het gevoel is goed.”

Balans
Er is balans tussen haar topsportcarrière en haar privéleven. Schuurs heeft al 12 titels achter haar naam staan. In 2021 behaalde ze voor de eerste keer een halve finale plaats in Australië. Schuurs heeft haar draai gevonden met haar dubbelpartner de Amerikaanse Nicole Melichar. Als het even kan, gaat Carmen mee op reis. In deze coronatijd is dat lastig maar hopelijk is dat in de toekomst wel weer mogelijk.

Draai
Schuurs komt oorspronkelijk uit Nieuwstadt en heeft inmiddels haar draai gevonden in Maastricht. Het appartement van het stel ligt op loopafstand van het Vrijthof. Op de vraag of ze Maastricht al een beetje kent, antwoordt ze: “Ik weet waar het stadion van MVV ligt, ik weet dat Tom Dumoulin de bekendste Maastrichtse sporter is en de man met de vlam op de Markt heet Minckelers.” Als Schuurs thuis is, helpt ze haar vriendin met het geven van sportlessen. Carmen runt een eigen sportschool.

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more