Queer & Pride Amsterdam | Zichtbaarheid en verbinding met accent op de meer gemarginaliseerde groepen, de verschillende genders en identiteiten. Een week die in het teken staat van antidiscriminatie, gelijkwaardigheid en internationale solidariteit.
Stichting Pride and Sports onderschrijft en steunt dit initiatief van harte en organiseert in dit kader, naast diverse sportevenementen de hele week, op maandag 24 juli weer onze vertrouwde netwerkborrel met daaraan voorafgaand een boeiend en noodzakelijk panelgesprek met als thema: ‘inclusie in de sport, hoever zijn we?
Wij nodigen u hierbij van harte uit 24 juli bij dit ‘openbare’ panelgesprek en de netwerkborrel aanwezig te zijn.
Deelname is uitsluitend mogelijk door je aan te melden, je deelname zal na een paar dagen door ons worden bevestigd
Omdat er beperkt ruimte is stellen we het op prijs als u tijdig aanwezig bent zodat we u als onze gast in ieder geval een plaats kunnen garanderen.
Inloop vanaf 18:00
Paneldiscussie 18:30 – 19:30
Netwerk-event 19:30 – 20:30
Korte toelichting panelgesprek
In 1998, 25 jaar geleden, vond de vijfde en meest succesvolle editie van de Gay Games in Amsterdam plaats, waarover nu een expositie te zien is in het Amsterdam Museum. We dachten toen dat we er waren. Tot dat moment lag de focus echter veel meer op inclusie in de sportwereld voor gays en lesbiennes.
Want in die tijd waren o.a. transgender- en nonbinaire personen, zwarte mensen en mensen van kleur onzichtbaar in de Nederlandse samenleving. Nu dat gelukkig anders is wordt het tijd dat we ook voor deze personen strijden en de sport ook voor hen toegankelijker, veiliger en inclusiever gaan maken.
Daarbij zien we ook nog dat op veel plaasten in de lhbti+ sportwereld men nauwelijks zichtbaar ruimte lijkt te creëren voor transgender personen. Wat is daar de oorzaak van en hoe bewustzijn we ons van de noodzaak te veranderen
‘Jezelf kunnen zijn in de (top)sport’ binnen een veilig sportklimaat blijft een uitdaging voor sporters, sportclubs, trainers, coaches, besturen, beleidsmakers, buurtsportcoaches en alle anderen werkzaam in de sport, waar we met elkaar nog steeds mee worstelen.