26ste internationale Smashing Pink PinksterToernooi groot succes

26ste internationale Smashing Pink PinksterToernooi groot succes

23 mei 2018

26ste internationale Smashing Pink PinksterToernooi groot succes

Het PinksterToernooi is één van de grootste internationale tennistoernooien voor LHBTIQ+ ers in de wereld en wordt georganiseerd door de in 1996 opgerichte Amsterdamse tennisclub Smashing Pink.

In 2018 bestond het Internationale PinksterToernooi 26 jaar. Van 18 t/m 21 mei 2018 speelden 4 dagen mensen uit de hele wereld tennis op de banen van het Amstelpark in het Amsterdamse bos. Ook dit jaar zorgden ruim 80 vrijwilligers voor een sportief en gezellig toernooi voor 300 deelnemers uit meer dan 20 landen. Terugkijkend was het weer een zeer geslaagd toernooi waarbij het internationale karakter in alle opzichten succesvol en verbindend was.n.org

Loterij

Het Pinkstertoernooi heeft de goede gewoonte aandacht te besteden aan LHBTIQ’ers die leven op plekken in de wereld waar het voor onze doelgroep niet eenvoudig is.

Elk jaar kiest het toernooi een groep of initiatief dat zich inzet om de positie, de rechten en de leefomstandigheden voor LHBTIQ+’ers te verbeteren. Waar mogelijk zoekt het toernooi een link met homosport, maar in landen waar basale rechten voor onze doelgroep niet gewaarborgd zijn, is sport meestal niet de eerste prioriteit. Dit jaar viel de keuze op de Bisi Alimi Foundation die zich hard maakt voor de rechten van LHBTIQ+ mensen in Nigeria. Via een loterij wordt geld ingezameld dat wordt gedoneerd als een hart onder de riem voor de broeders en zusters elders in wereld.

Cijfers 2018

317 spelers: 36 landen!
122 vrouwen; 195 mannen (15- 73 jaar)
482 wedstrijden op 31 banen
80 vrijwilligers
€ 1.015 euro voor de Bisi Alimi Foundation

Voor meer informatie over Smashing Pink ga naar www.smashing.pink

Voor meer informatie over de Bisi Alimi Foundation ga naar www.bisialimifoundation.org

Misschien vind je dit ook interessant…

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Podcast Niels Wolf: ‘wie ben ik en waar hoor ik thuis?’

Niels Wolf: wie ben ik en waar hoor ik thuis?
De 73 jarige jarige Niels groeit op in een ruimdenkend milieu in Apeldoorn. Als klein jongetje speelt hij het liefst met meisjes, als puber heeft hij verkering met ‘de mooiste meisjes van de klas’ en in Amsterdam vindt hij uiteindelijk de mannenliefde. Maar echt thuis voelt hij zich niet in de gay community. En hoe komt het dat zijn beste rol als acteur die van Marloes is: een vrouw die getrouwd is met een homoseksuele man?

read more